Agri – Shop

Πώς πρέπει να προετοιμαστείτε για μια κολονοσκόπηση;

Μια κολονοσκόπηση είναι ένας τύπος μελέτης απεικόνισης στην οποία ένας γιατρός χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο πεδίο που ονομάζεται κολονοσκόπιο για να εξετάσει την επένδυση του παχέος εντέρου. Ο γιατρός μπορεί επίσης να αφαιρέσει τους πολύποδες ή τους ιστούς για μια βιοψία ταυτόχρονα.

Ένας γιατρός μπορεί να συστήσει μια κολονοσκόπηση για την αξιολόγηση του παχέος εντέρου για καρκινικές βλάβες, να εντοπίσει περιοχές αιμορραγίας ή να διαγνώσει άλλες διαταραχές που σχετίζονται με το έντερο.

Πριν από τη διαδικασία, ένας γιατρός θα συνταγογραφήσει μια προετοιμασία κολονοσκόπησης. Υπάρχουν διάφορες προσεγγίσεις, αλλά όλοι στοχεύουν να αδειάσουν το κόλον της περιττωμένης ύλης έτσι ώστε ένας γιατρός να μπορεί να το δει καθαρά. Η προετοιμασία μπορεί να ξεκινήσει μέχρι μια εβδομάδα πριν από την κολονοσκόπηση.

Η διαδικασία κολονοσκόπησης περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός λεπτού πεδίου με ένα φως στο τέλος στο ορθό. Ο γιατρός θα προωθήσει το πεδίο εφαρμογής μέσω του παχέος εντέρου για να το εξετάσει.

Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε πώς να προετοιμαστούμε για ένα ραντεβού κολονοσκόπησης και τι να περιμένουμε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη διαδικασία.

Πώς να προετοιμαστείτε για μια κολονοσκόπηση

Την εβδομάδα πριν από τη διαδικασία, το άτομο θα ακολουθήσει διάφορα βήματα. Είναι απαραίτητο να προετοιμαστούμε όπως συνιστάται επειδή η ελλιπής προετοιμασία μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα.

Μπορεί να σημαίνει ακύρωση της διαδικασίας. Εάν η κολονοσκόπηση προχωρήσει, ο γιατρός μπορεί να χάσει μια βλάβη ή το άτομο μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβει τη διαδικασία.

Μια εβδομάδα πριν από

Ένας γιατρός είναι πιθανό να συστήσει συγκεκριμένες διατροφικές αλλαγές την εβδομάδα που οδηγεί σε μια κολονοσκόπηση.

Ενώ τα κονσερβοποιημένα ή μαγειρεμένα λαχανικά είναι αποδεκτά για φαγητό, οι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν τα ακόλουθα τρόφιμα κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας:

 • Κάρτες
 • Σπόροι, συμπεριλαμβανομένων των σπόρων παπαρούνας ή σουσάμι
 • Ένας γιατρός μπορεί επίσης να συστήσει στους ανθρώπους να σταματήσουν να λαμβάνουν ορισμένα φάρμακα που θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο αιμορραγίας κατά τη διάρκεια μιας κολονοσκόπησης. Παραδείγματα περιλαμβάνουν αραιωτικά αίματος, όπως η βαρφαρίνη και η κλοπιδογρέλη και τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (NSAID), όπως η ιβουπροφαίνη.

  Ο γαστρεντερολόγος θα συνεργαστεί με το άτομο κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης για να αποφασίσει πόσο καιρό θα πρέπει να αναστείλουν χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο φάρμακο πριν και μετά την κολονοσκόπηση.

  Η διαβούλευση είναι επίσης μια καλή στιγμή για να θέσετε τυχόν ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία, συμπεριλαμβανομένων των κινδύνων και των παροχών.

  Δύο ημέρες πριν από

  Σε αυτό το σημείο, οι άνθρωποι πρέπει να πίνουν άφθονο νερό ή άλλα υγρά για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα αφυδατωθούν όταν ξεκινούν την προετοιμασία του εντέρου τους. Η κατανάλωση περίπου 8 8 ουγκιών ποτών νερού την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου αφυδάτωσης.

  Ένας γιατρός μπορεί επίσης να συστήσει να αποφύγετε τα κόκκινα ή πορτοκαλί τρόφιμα σε αυτό το σημείο, καθώς θα μπορούσαν να κάνουν το κόλον ενός ατόμου να μοιάζει σαν να αιμορραγεί.

  24 ώρες πριν

  Είναι σημαντικό να καταναλώνουμε μόνο σαφή υγρά στις 24 ώρες που οδηγούν στην κολονοσκόπηση.

  Παραδείγματα αποδεκτών διαυγών υγρών περιλαμβάνουν:

  • Καθαρές ζωμό ή bouillon
  • καφές ή τσάι, αλλά χωρίς γάλα ή κρέμα που προστέθηκε
  • ποτά που περιέχουν ηλεκτρολύτες, όπως αθλητικά ποτά
  • ζελατίνη
  • Popsicles
  • Χυμοί φρούτων χωρίς πολτό

  Εδώ, πάρτε μερικές συμβουλές για να ακολουθήσετε μια σαφή υγρή διατροφή.

  Γενικά, εάν είναι δυνατόν να δείτε μέσω του φαγητού ή του ποτού, θα πρέπει να είναι αποδεκτό μέσα σε μια διαυγής υγρή δίαιτα. Ωστόσο, ένα άτομο πρέπει πάντα να συμβουλεύεται το γιατρό του εάν έχει οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με συγκεκριμένα τρόφιμα.

  Ένας γιατρός συχνά θα συνταγογραφήσει μια προφορική λύση για να πιει για να βοηθήσει στον καθαρισμό του παχέος εντέρου. Αυτή η λύση θα προκαλέσει το άτομο να έχει συχνές κινήσεις του εντέρου έως ότου δεν υπάρχει καμία ύλη στο κόλον του. Παραδείγματα προφορικών λύσεων περιλαμβάνουν Golytely, Colyte, Nulytely, Trilyte, Suprep και Clenpiq.

  Αυτές οι λύσεις είναι πιθανό να έχουν διαφορετικές μεθόδους δοσολογίας. Μερικές φορές, ένας γιατρός θα συνταγογραφήσει να πίνει ολόκληρη τη λύση τη νύχτα πριν από την κολονοσκόπηση. Άλλες φορές, θα συστήσουν να πίνουν ένα μέρος της λύσης τη νύχτα πριν και το υπόλοιπο την ημέρα της εξέτασης.

  Η λύση προορίζεται να κάνει ένα άτομο να πάει στο μπάνιο. Οι κινήσεις των εντέρων τους θα μετατραπούν σε διάρροια.

  Η προετοιμασία του εντέρου μπορεί μερικές φορές να κάνει ένα άτομο να αισθάνεται ναυτία, φουσκωμένο, διψασμένο ή ζάλη. Εάν συμβεί αυτό, το άτομο θα πρέπει να δώσει στον εαυτό του ένα διάλειμμα τουλάχιστον 30 λεπτών από το να πίνει την προετοιμασία και να πιέσει αργά σε καθαρά υγρά. Εάν μπορούν να ανεχθούν την επιστροφή στην κατανάλωση της προετοιμασίας, πρέπει.

  Με την άδεια ενός γιατρού, ένα άτομο μπορεί να προσθέσει ένα διάλυμα ποτών σε σκόνη που δεν είναι κόκκινο, μπλε ή μοβ στο προετοιμασία για να βελτιώσει τη γεύση του.

  Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του εντέρου, ένα άτομο μπορεί να επωφεληθεί από: -waist παντελόνια που είναι πιο εύκολο να τραβήξουν κάτω

 • κατανοώντας καθαρά υγρά μετά την κατάποση της προετοιμασίας για να αφαιρέσετε τη δυσάρεστη γεύση
 • εφαρμόζοντας πετρελαϊκό ζελέ γύρω από το πρωκτικό άνοιγμα ή χρησιμοποιώντας τα μαντηλάκια μωρών για να μειώσετε τον ερεθισμό Οι πρωκτό
 • Οι κινήσεις του εντέρου τελικά θα γίνουν σαφείς ή κίτρινες. Αυτή η αλλαγή σηματοδοτεί ότι το κόλον ενός ατόμου είναι πιθανό να είναι ξεκάθαρο από τα περιττώματα.

  Σε περίπτωση προβλημάτων με δυσκοιλιότητα, ένας γιατρός μπορεί επίσης να συστήσει τη χρήση ενός μαλακτικού σκαμνιού για να κάνει τα σκαμνιά ευκολότερα να περάσουν.

  Τι να περιμένετε σε ένα ραντεβού κολονοσκόπησης

  Μέχρι τη στιγμή του ραντεβού κολονοσκόπησης, ένας γιατρός θα περιμένει από ένα άτομο να περάσει μόνο καθαρό σε κίτρινο-χρωματισμένο υγρό από το έντερο.

  Ο γιατρός του ατόμου θα εξηγήσει τη διαδικασία. Το άτομο θα συναντήσει επίσης το νοσηλευτικό προσωπικό που θα είναι στο δωμάτιο μαζί τους κατά τη διάρκεια της κολονοσκόπησης, καθώς και των εκπροσώπων αναισθησίας που θα παρέχουν καταστολή.

  Ένα μέλος του ιατρικού προσωπικού θα εισάγει έναν ενδοφλέβιο (IV) καθετήρα στη φλέβα του ατόμου, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν φάρμακα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

  Το άτομο θα μεταβεί στη σουίτα κολονοσκόπησης. Ένας αναισθησιολόγος που είναι μέλος της ομάδας διαδικασιών θα διαχειριστεί τα ηρεμιστικά στο άτομο μέσω του IV και θα είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση του αεραγωγού τους σε όλη τη διαδικασία.

  Μόλις το άτομο είναι ηρεμημένο, ένας γιατρός θα εισαγάγει το κολονοσκόπιο μέσω του ορθού και θα το προωθήσει για να ξεκινήσει την εξέταση. Θα αναζητήσουν παρατυπίες στην επένδυση του παχέος εντέρου.

  Ο γαστρεντερολόγος θα αξιολογήσει κάθε πολύποδα μεμονωμένα. Με βάση το μέγεθος, το σχήμα και την τοποθεσία του, ο γιατρός θα καθορίσει την καλύτερη τεχνική για να αφαιρέσει τον πολύποδα. Μπορούν επίσης να λάβουν δείγμα ιστού για δοκιμές στο εργαστήριο, γνωστό ως βιοψία.

  Ιδανικά, η προετοιμασία του παχέος εντέρου ενός ατόμου θα είναι τόσο αποτελεσματική ώστε ένας γιατρός να μπορεί να προωθήσει το κολονοσκόπιο αρκετά μακριά στο κόλον για να δει πού ενώνουν τα μικρά και τα μεγάλα έντερα.

  Όταν ο γιατρός έχει ολοκληρώσει την εξέταση, θα αφαιρέσει το πεδίο εφαρμογής. Ο επαγγελματίας αναισθησίας θα σταματήσει τη διαχείριση φαρμάκων και το άτομο θα ξυπνήσει.

  Δεν είναι ασυνήθιστο να αισθάνεσαι υπνηλία ή να γκρεμίζει μετά τη διαδικασία. Για το λόγο αυτό, ένα άτομο πρέπει πάντα να έχει κάποιον άλλο διαθέσιμο για να τους οδηγήσει στο σπίτι από το ραντεβού.

  Αποτελέσματα μετά από ένα ραντεβού κολονοσκόπησης

  Μετά από μια κολονοσκόπηση, το άτομο μπορεί να χρειαστεί να παρακολουθήσει άλλο ραντεβού για να συζητήσει τα αποτελέσματα ή τα ευρήματα των δοκιμών.

  Κατά τη διάρκεια του ραντεβού, ο γιατρός θα εξηγήσει τυχόν ευρήματα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την αναθεώρηση εικόνων από την κολονοσκόπηση.

  Τα πιθανά αποτελέσματα μπορεί να είναι:

  • αρνητικά: δεν υπάρχουν αναπτύξεις ή πολύποδες.
  • Αυξήσεις ή πολύποδες: Ο γιατρός έχει αφαιρέσει τους πολύποδες και μπορεί να επιθυμεί να ακολουθήσει μετά από δοκιμές.
  • Καρκίνος του εντέρου: Ο γιατρός μπορεί να έχει πάρει βιοψία. Εάν υποψιάζονται τον καρκίνο, θα μιλήσουν με το άτομο για το τι πρέπει να κάνουν στη συνέχεια.
  • Άλλες συνθήκες: Εάν υπάρχουν σημάδια της νόσου του Crohn, της εκκολπωματίτιδας, της ελκώδους κολίτιδας ή άλλης κατάστασης, ο γιατρός θα συζητήσει τα επόμενα βήματα με το άτομο.

  Εάν μια κολονοσκόπηση είναι θετική, που σημαίνει ότι υπάρχουν καρκινικά ή προαρτιστικά κύτταρα, ο γιατρός μπορεί να συστήσει περαιτέρω παρεμβάσεις. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν πρόσθετες κολονοσκοπίες ή ακόμα και χειρουργική επέμβαση.

  Κίνδυνοι από μια κολονοσκόπηση

  Υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι που εμπλέκονται σε μια κολονοσκόπηση. Ο γιατρός πρέπει να τα εξηγήσει στο άτομο πριν από τη διαδικασία.

  Περιλαμβάνουν:

  • Επιπλοκές σχετικά με την αναισθησία
  • ΚΥΡΙΑΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
  • Αιμορραγία
  • Πόνος
  • φούσκωμα
  • μόλυνση
  • Σύνδρομο ηλεκτροαγγειακής αγωγιμότητας μετά την πολυπεκτομή (PPES)
  • Οι σοβαρές επιπλοκές είναι σπάνιες και οι ειδικοί θεωρούν τη διαδικασία σχετικά ασφαλή.

   Οι PPE μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό κοιλιακό πόνο αρκετές ώρες μετά τη διαδικασία. Η θεραπεία συνήθως περιλαμβάνει την ανάπαυση του εντέρου και τα αντιβιοτικά.

   Περίληψη

   Η προετοιμασία της κολονοσκόπησης μπορεί να είναι δυσάρεστη, αλλά είναι ζωτικής σημασίας για την εξασφάλιση μιας επιτυχημένης διαδικασίας.

   Εάν τα αποτελέσματα δεν είναι σαφή, το άτομο μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβει τη διαδικασία.

   Για αυτόν τον λόγο, ένα άτομο πρέπει να ακολουθήσει το σχέδιο προετοιμασίας. Ένας γιατρός θα κάνει συστάσεις παρακολούθησης εάν η κολονοσκόπηση δείχνει ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα ή θεραπεία.

   • Καρκίνος του παχέος εντέρου
   • Καρκίνος/Ογκολογία
   • Γαστρεντερική/γαστρεντερολογία
   • Τα ιατρικά νέα σήμερα έχουν αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές για την προμήθεια και αντλεί μόνο από μελέτες από ομοτίμους, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

  Wishlist 0
  Open wishlist page បន្តការទិញទំនិញ